Website vindbaarheid & website indexatie verbetert jouw ranking

Een ergernis van vele website-eigenaren is het doolhof van zoekmachines. “Is mijn website wel geïndexeerd in Google en Bing? Hoe ranken mijn artikels en pagina’s in Google en Bing?” Deze twee vragen zijn simpelweg te beantwoorden met een website optimalisatie checklist.

Website vindbaarheid & website indexatie in het kort

De twee belangrijkste zoekmachines die meer dan 80% van het zoekverkeer controleren, zijn Google en Bing. Om in deze zoekmachines te ranken, is het belangrijk om relevante content aan te bieden. Tenslotte is het de bedoeling dat een bezoeker vindt wat hij nodig heeft. Om een website vindbaar te maken en te laten indexeren, moet je informatie aanbieden die Google aan zoekmachinegebruiker wil aanbieden. Te indexeren is één ding, jouw website vindbaar maken een ander.

Rankingsfactoren die SEOprovider hanteert

Om succesvol met een website te ranken in Google en Bing, zijn volgende rankingsfactoren essentieel:

  • Website indexactie: Is de website geïndexeerd in Google en Bing?
  • Koppeling Google Search Console & Bing Webmaster Tools: Is de website gekoppeld met de webmaster consoles van Google & Bing?
  • Focus op zoekwoorden: Bevat de bestaande content regelmatig zoekwoorden of keywords?

In de website optimalisatie checklist controleren we op alle bovenstaande criteria.

Bing wordt in de toekomst belangrijker dan ooit

We vermelden de zoekmachine Bing omdat steeds meer mensen de zoekmachine gebruiken. Bing wint aan populariteit. Jouw website bij Bing aanmelden is bijna even belangrijk dan een website aanmelden bij Google. Zelfs al zou Bing een tweederangs zoekmachine zijn, toch is het zeker de moeite waard om jouw website aan te melden.

Voorbeeldje: Er zoeken 50 personen op Bing naar een product dat ook jij verkoopt. Als jouw website in Bing geoptimaliseerd is, dan heb jij 50 potentiële klanten binnen handbereik die jij kan overtuigen. Waar wacht je op?