Hoge Page Authority & Domain Authority creëren een ranking

Je hebt tonnen content op jouw website staan, maar de bezoekers blijven weg. Misschien is een lage Page Authority of Domain Authority het probleem.

Page Authority (PA) & Domain Authority (DA) in het kort

Beide begrippen hebben te maken met linkbuilding: het linken van tekst en afbeeldingen op eigen websites en naar en van externe websites. Page Authority, kortweg PA, is het linken van content naar externe, autoritaire websites en het krijgen van kwaliteitsvolle links. Intern linken is hierbij even belangrijk. Domain Authority, kortweg DA, is het linken van jouw domein met andere websites. Een artikel met gerichte linkbuildingtips geeft hier meer inzicht in. Of bekijk even het filmpje van de autoritaire website Moz.

Rankingsfactoren die SEOprovider hanteert

Een goed linkbuildingprofiel begint met het onderzoeken van de:

  • Page Authority of PA: Welke PA-score krijgt de website?
  • Domain Authority of DA: Welke DA-score krijgt de website?
  • sociale media links: Hoeveel inkomende links van sociale media zijn er aanwezig?
  • binnenkomende- en uitgaande links: Hoeveel links en welke soort links zijn er intern en extern?
  • footer links: Staan belangrijke onderdelen van de website in de footer?
  • DMOZ-plaatsing: Staat de website in de DMOZ-directory?
  • Trust Flow (TF) & Citation Flow (CF): Is de linkbuilding kwalitatief en/of kwantitatief?

Trust Flow & Citation Flow duiden om de kwaliteit en de kwantiteit van links

Trust Flow en Citation Flow zijn twee erg belangrijke begrippen in linkbuilding. Trust Flow, kortweg TF, duidt het aantal kwalitatieve binnenkomende links die het linkbuildingprofiel in kwaliteit aanduiden. Citation Flow, kortweg CF, duidt de hoeveelheid binnenkomende links die het linkbuildingprofiel in kwantiteit aanduiden. Beide cijfers moeten in verhouding zijn om een kwalitatief linkbuildingprofiel op te bouwen.

Aanmelden in de DMOZ-directory geeft jouw linkbuildingprofiel een instant boost

DMOZ scoort maar liefst 91 op 100 als PA en 94 op 100 als DA. Ter vergelijking, slechts een handvol websites waaronder Facebook, Youtube en Google zelf scoren hoger. Een vermelding in de DMOZ-directory zorgt voor een instant boost in jouw linkbuildingprofiel. Je surft in feite mee op de reputatie van DMOZ. Zelfs Google gebruikt de website om websites te ranken. De vraag is hoe je in de directory kunt geraken.

Gelukkig hebben we een DMOZ-redacteur in ons midden: Stijn Belmans. Hij heeft zich bij DMOZ aangemeld met als één doel: Een overzicht te geven van de beste websites op het internet. Wij kunnen jou helpen door tips & tricks te geven om jouw website in de DMOZ-directory te krijgen.

Weet je na het lezen van deze content niet goed hoe je moet beginnen met het maken van een kwalitatief linkbuildingprofiel? Weet je niet welke cijfers belangrijk zijn en hoe je ze kan verbeteren? Wil je meer weten over Zoekmachine Optimalisatie.